Webinar


Dit webinar richt zich op zowel ouders, leerkrachten als hulpverleners die met kids met ASS en/of AD(H)D in aanraking komen. Wat zijn de do's en don'ts? Is straffen nog wel ok in deze tijd? En hoe zit het dan met belonen? Je komt het allemaal te weten tijdens dit webinar!

Kijk achter gedrag


Tijdens dit webinar leer je te kijken waar bepaald gedrag vandaan komt, maar ga je nog een stapje verder. Op welke manier kunnen grenzen worden gesteld én nageleefd doen worden? Je ontdekt het tijdens dit webinar.Do's en don'ts


In welke situaties ga je merken dat straffen/belonen geen zin hebben? Wanneer kan het zelfs schadelijk zijn om te gaan straffen/belonen? Wanneer kan het eventueel wel ingezet worden én op welke manier dan?

Methodiek


Aan welke criteria dient een goed belonings- of consequentiesysteem te voldoen? Wanneer mogen deze ingezet worden (en wanneer niet!)?

Inhoud


  First Section
Available in days
days after you enroll

Jouw investering is 30€

Ben je al een Atlas Klas lid? Log dan nu in!

Als mama van een dochter met ASS en ADD merk ik op dat straffen of belonen soms geen enkele zin heeft. Het lukte me maar niet om de motivatie te vinden bij mijn dochter om iets gedaan te krijgen waar ze zelf geen zin in had. Dat leidde tot eeuwige discussies en erg veel frustratie, die ik dan vervolgens weer uitte en waar ik dan 's avonds vaak weer spijt van had. Sinds ik de tips uit dit webinar toepas, merk ik dat het me nog steeds moeite kost om mijn dochter te motiveren, maar ik heb wel een aantal tools achter de hand die al maakte dat het er bij ons thuis vaak een stuk rustiger aan toe gaat sindsdien!

-mama van een dochter met ASS/ADD van 11j